Lugn och ro på Koh Hai

IMG_1047

En lång träpir med konformade små tak sträcker sig ut i det turkosblå vattnet. I bakgrunden skymtar vit sand och palmer som vajar i vinden. Det är ön Koh Hai, eller Koh Ngai, som är i vårt blickfång. Det är ca 2 timmar sedan vi lämnade Koh Lanta med båt när vi kliver i land på denna charmiga lilla ö. Vi behöver inte gå många steg förren vi står i receptionen på Koh Ngai Resort där vi bokat rum. Det är en stor anläggning med bungalows och rum i olika standard och prisklasser. Resorten är lågt byggd på en sluttning med mycket grönska omkring. Detta gör att det inte känns vräkigt utan harmoniskt och i perfekt samspel med naturen. Detta är verkligen en plats för lugn och ro, och vi behöver inte leta länge för att hitta en egen liten strandremsa att spendera eftermiddagen på. Det finns inga fast bosatta på ön vilket förstärker känslan och avskildhet. I bland kan det vara skönt att slippa shopping, strandförsäljare och nattliv, att bara hämta andan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s