Framme vid första målet

IMG_1281

Solen går upp och det är en lite kylig morgon. Vi passerar sista gränsen och kör in i Frankrike. Vi gissar att det ska vara smidigast att hålla oss till de stora vägarna och styr mot Paris, sedan upp till Roen och Caen. Från Caen åker vi upp till Normandies kust. Vi stannar till vid Juno Beach. Går ur bilen och tar in de friska vindarna som drar in över stranden. Vi står ett tag o blickar ut över havet, vi är framme! Vi bestämmer oss dock för att köra några kilometer till till nästa strand – Gold Beach. Lite halvsega efter x antal timmar i bilen så tar vi första bästa lilla hotell som vi ser – Hotel le Normandie. Enkelt men charmigt boende för Eur 65 per natt.

Efter en ”äntligen framme öl” i solen strosar vi lite runt stranden. En kanon som vittnar om historien står uppställd framför en karusell. Väldigt symboliskt på något sätt, känns som att man upplever nutid och dåtid på en gång. Så bisarrt, men ändå så fascinerande.

Tidvattnet är ett makalöst fenomen. Helt plötsligt är det som om någon bara sugit ut hela havet och lämnat båtarna kämpandes på land.

Vi hittar en enklare restaurang på¨en liten snirklig gata. Helt ok, men man kan riktigt se ordet ”turistfälla” blinka hånfullt.

Dagen avslutas med en kall öl i solnedgången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s