Sol, bad och härlig kväll i Pouliguen

IMG_1453

Beachday! Äntligen riktigt härligt strandväder med strålande sol och varma vindar. Efter frukost nästan springer vi ner till stranden för att hinna njuta riktigt ordentligt. Det är betydligt fler solbadare i dag och framåt lunch är det helt smockat med folk så långt ögat kan nå. Så är det också söndag och många fransmän verkar ha vigt dagen åt familjeutflykt till stranden. Vattnet är kallt men vi är rätt härdade från norrsidan, där det om möjligt var ännu kallare, och vågar oss på att bada flera gånger. Eller doppa oss i alla fall…

Det börjar bli kväll och vi bestämmer oss för att gå strandprommenaden bort till grannorten Pouliguen. Det är ett brett och välskött prommenadstråk som följer längs med hela långa strankanten. Fina lägenheter med stora balkonger och välskötta gräsmattor skyddar oss från bilvägen och dess oväsen. Vi möter en del joggare, familjer, par och hundägare med små hundar av alla de sorter. Det är en bit att gå, men det är en härlig kväll och ett behagligt ljus lägger sig över den folktomma stranden i perfekt harmoni med det glimmande havet.

Puliguen är en jättemysig liten hamnstad. Båtar trängs i vatteniloppet och små broar tar oss över till andra sidan. Längs med hela hamnen ligger mängder med restauranger och barer. Vi hittar ett ledigt bord och beställer in supergoda sallader. Den bästa maten under resan har vi helt klart fått här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s