Att resa för att shoppa eller att shoppa under resan

360

– Shoppade du något? Hur många gånger har man inte fått den frågan när man är just hemkommen från en resa. För många verkar detta vara av största vikt, ingen shopping = misslyckad resa. Jag reser inte för att shoppa. Får jag köpt något ser jag det som en bonus, om inte gråter jag inga floder. Detta beror inte på att jag inte gillar att shoppa utan helt enkelt på att jag prioriterar andra saker under resan. Men om jag shoppar utomlands är mina främsta kriterier: 1. Man hittar roliga butiker som inte finns på hemmaplan 2. Det är oförskämt billigt. Det senare är synonymt med Peking. Här finns ett flertal inomhusmarknader fyllda på längden och på tvären av kopior. Kvalitén kan variera, men utseendemässigt så är stor del av sortimentet mycket bra kopior. Här kan man få en Canada Goose eller Peak Performance dunjacka för ca 300 kronor. Så visst, jag måste erkänna att även jag får någon slags kick av att ”tokfynda”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s