Lugn och ro i Hoi An

226

Vietnam Airlines från Hanoi till Danang (centrala Vietnam). En timme med taxi så är vi framme i den lilla staden Hoi An. Här är klimatet mer sommarlikt, ca 28 grader och sol. Känns skönt att kunna byta ut jeansen och jackan mot en tunn klänning. Vi har bara hört bra saker om Hoi An och har bestämmer oss nästan med en gång för att stanna här några dagar för att hämta andan mellan storstäderna.

Hoi An är en av de äldsta städerna i hela sydostasien och det syns. Delar av husen i Hoi An Old Town ser ut exakt som de gjorde för 150 år sedan. De slitna fasaderna som speglar sig i Thu Bon-floden tycks var och en ha en egen historia att berätta och skapar en mycket speciell atmosfär. Gatorna i gamla staden är helt bilfria vilket ger utryck för ett behagligt lugn. Vi känner att här kan vi lätt spendera några lata dagar. Vi slår oss ner på en servering längs med floden och beställer ortens specialitet cao lau – degiga lite bredare nudlar blandat med grönsaker och krutonger. Sedan vi kom till Vietnam har vi ätit nudlar i alla de sorter, på höjden och på tvären. Ganska så enformigt. Men dessa har en lite annorlunda touch och hamnar direkt överst på nudellistan. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s