Stad utan själ

306

Hettan slår i mot oss. Det är människor , mopeder och bilar överallt. Larmet från trafiken är öronbedövande. Detta är Ho Chi Minh City. Till skillnad från Hanoi så känns denna stad väldigt opersonlig. Trots en mer påtaglig närvaro av en fruktansvärd nutidshistoria tycks staden sakna själ på något sätt. I mina ögon är det en jobbig och högljudd storstad som saknar charm och välbehövliga oaser.

Den så kallade ”Turisttriangeln” har sin utgångspunkt vid Rex Hotel. Hotellet var under Vietnamkriget högkvarter för amerikanska officerare. Vi tar oss upp på 5:e våningen där vi finner en trevlig takterrass med utsikt över staden. Här kommer en kall öl väl till pass. I området kring Rex Hotel finner vi flera lyxiga hotell och finare restauranger och butiker. Ganska så trevliga gator, men de saknar karaktär och skulle kunna ligga i vilket storstad som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s