Välfärden smyger sig på

176

De gamla hutongernas genuina läge i närheten av Trumtornet och Förbjudna Staden har gjort det till attraktiv mark även för de mer förmögna. Vi stannar plötsligt till vid en klarröd port som vaktas av två kejserliga lejon. Ovanför de båda dörrarna har man karvat fyra stora stjärnor. Detta för att markera status. Det går inte att se in, bara skymta genom en smal glipa vad som tycks likna en stor trädgård. Sida vid sida av detta förmodade välbärgade hem står de ”vanliga” hopsjunkna husen och slokar lite lätt med sina tak. Kanske undrar de hur länge de ska tillåtas stå kvar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s