Och så kom solen

099

Hyttplats står det på vår biljett. Vi löser två nycklar i form av papperskort med magnetremsa och letar upp däck 8 där vår hytt ska ligga. Det är ett litet rum inrett med två smala soffor på varsin sida, en liten tv i högra hörnet och ett badrum. Vi intar varsin soffa och sluter ögonen ett par sekunder. ”Pang!” Dörren flyger upp och in ramlar ett par i 25-årsåldern. Det var alltså inte en egen hytt. Tur att man inte ställt sig i duschen… Att sitta med två främmande människor och knö på denna lilla yta känns aningens krystat och vi bestämmer oss för att gå ut på soldäck. Tyvärr visar det sig inte vara mycket till soldäck just i denna stund utan snarare stormdäck. Vi letar upp ett par lediga platser inne i stället och halvslumrar oss igenom resten av den tre timmar långa transporten över havet. På Gotland är det alltid sol sägs det. Och simsalabim, fem minuter innan vi glider in i Visby hamn lättar molntäcket och blottar en klarblå himmel och en skinande sol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s