Taxibåt till Valtos Beach

En bit utanför Parga Stad ligger Valtos Beach, en större sandstrand som kantas av tavernor och bjuder på en mängd olika aktiviteter. Vi tar oss över med taxibåt från Parga. Kostar 4 Euro en väg och tar endast några minuter. Båtarna avgår varje halvtimme. Man kan också gå hit, ska ta runt 20 minuter har vi läst, men den gassande förmiddagssolen har sugit musten ur oss bara på den korta promenaden från hotellet så båten lockar mer.

Trots storleken på stranden upplever vi den som väldigt gemytlig. Solstolar och parasoller står prydligt uppradade men inte heller här råder någon trängsel. Sanden är finkornig och det är relativt långgrunt. Vattnet är, liksom vid de andra stränderna, otroligt klart och inbjudande.

Vi har placerat oss längst till höger på stranden, om man står med näsan mot havet, Här hittar vi en underbart soft beach club som serverar supergod lunch i en härlig miljö.  Vi sitter som på en stor ljus veranda, smakfullt inredd, och med härlig utsikt över stranden och havet. I bakgrunden hörs behaglig lounge musik som förstärker känslan av avkoppling och semester.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s