Grekisk mytologi

Inte långt från Parga rinner floden Styx. Enligt grekisk mytologi så var det här som gudinnan Thetis doppade sin nyfödde son Akilles för att göra honom osårbar. Hon glömde dock att doppa hälen som hon höll honom i, vilket blev hans svaga punkt. Därav uttrycket akilleshäl. Vi gör en liten miniutflykt där vi får åka med på en kortare båttur i flodens mynning. Vattnet och naturen bildar en palett av olika nyanser av grönt och turkost och är väldigt inbjudande. Vi ångrar att vi tagit den kortare turen, det är bara en aptitretare. Helst ska man nog hyra bil och ta sig längre ut där man kan vandra och bada, eller åka med på någon mer omfattande tur. Men vi har i alla fall fått ett litet smakprov, och vet en sak vi vill göra nästa gång vi besöker Parga.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s