Hämta andan

Vad vore London utan sina parker? Vårt hotell ligger bara en parallellgata upp från där Hyde Park och Kensington Garden möts. Så fort man kommer innanför grindarna så går pulsen ner, allt buller och brus försvinner (som om någon lagt ett lock på) och man kan andas vad som känns som frisk luft i stadssammanhang. Svårt att ta in att man är omringad av en mångmiljonstad.

Det är inte bara männsikor som trivs i de välordnade parkerna, vart vi än går tittar nyfikna ekorrar fram och ståtliga silvergrå gäss vaggar av och an. Parkerna är enligt mig en förutsättning för att man skulle kunna leva i en stad som London. De utgör ett välbehövligt och nödvändigt andningshål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s